Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

Незаконна передача в оренду майна комунального підприємства – експосадовцю та директору товариства повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури колишньому керівнику полтавського комунального підприємства та директору харківського товариства повідомлено про підозру у пособництві та замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинених у великих розмірах; зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 191; ч. 2 ст. 364; ч. 1 ст. 366 КК України). За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, Октябрським районним судом Полтави підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту.       

За даними слідства, у 2019 році відповідно до укладених договорів службові особи комунального підприємства передали товариству у користування виробничі будівлі, гаражі, спецтехніку. Водночас товариство не здійснило оплати за оренду рухомого та нерухомого майна, спричинивши комунальному підприємству упродовж липня 2019 – серпня 2020 років понад 500 тис. грн збитків.

Також у рамках досудового розслідування встановлено факт намагання службовими особами комерційної структури заволодіти коштами комунального підприємства на суму майже 600 тис. грн шляхом підробки документів щодо ремонту транспортних засобів, який фактично не здійснено.

Наразі з метою попередження протиправного та безоплатного використання майна комунального підприємства арештовано та вилучено 18 одиниць спецтехніки та автотранспорту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Полтавській області.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  

 

кількість переглядів: 2080