Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

Прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсними додаткових угод до договору постачання природного газу та повернення безпідставно сплачених коштів

Полтавською окружною прокуратурою опрацьовано відомості, розміщені на вебпорталі уповноваженого органу з питань закупівель «Prozorro», і виявлено порушення, допущені одним із навчальних закладів Полтавського району та газопостачальним товариством при укладанні додаткових угод до договору закупівлі природного газу.

Зокрема, сторонами безпідставно (за відсутності належного підтвердження наявності коливання ціни на ринку) укладено чотири додаткові угоди, якими збільшено вартість 1 куб. м газу на 40% у порівнянні з первинною ціною, визначеною договором. Унаслідок цього навчальним закладом переплачено товариству майже 120 тис. грн.

З метою відновлення порушених інтересів держави до навчального закладу і товариства прокуратурою пред’явлено позовну заяву про визнання недійсними додаткових угод до договору постачання природного газу та повернення безпідставно сплачених коштів навчальному закладу.

Господарським судом Полтавської області відкрито у справі провадження.

Довідково: договір про закупівлю укладається відповідно до норм Цивільного та Господарського кодексів України з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про державні закупівлі».

Істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі, крім випадків, визначених Законом України «Про державні закупівлі». Зокрема, зміни ціни за одиницю товару не більше ніж на 10 відсотків у разі коливання ціни такого товару на ринку за умови, що ця зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі. 


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2199