Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

Жителя Кременчуцького району позбавлено волі за крадіжки та смертельне побиття матері

Глобинською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 55-річного жителя с. Богданівка Кременчуцького району та доведено його вину у кримінальних правопорушеннях проти власності і життя та здоров’я особи.

Установлено, що протягом 2019-2020 років чоловік вкрав у односельців три велосипеди. У травні минулого року, перебуваючи за місцем свого проживання у стані алкогольного сп’яніння, посварився з 84-річною матір’ю та завдав їй металевим тазом по всьому тілу не менше п’ятнадцяти ударів, від яких жінка померла. У подальшому син намагався приховати скоєне: намазавши синці на обличчі потерпілої кремом, викинувши за межі домоволодіння знаряддя вчинення злочину й одяг зі слідами крові, він  повідомив працівників місцевої сільської ради про природну смерть матері.

Свою вину у скоєнні злочинів обвинувачений не визнав, однак на підставі зібраних доказів, проведених експертиз, показань свідків Хорольським районним судом чоловіка визнано винним у крадіжці, вчиненій повторно, та заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої (ч. ч. 1, 2 ст. 185, ч. 2 ст. 121 КК України).

За сукупністю злочинів зловмиснику призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі. До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою. 


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2098