Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

За нанесення тілесних ушкоджень, що спричинили смерть дружини, чоловіка позбавлено волі на 8 років

Диканською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 44-річного жителя Котельви та доведено його вину у скоєнні тяжкого злочину.

Установлено, що 10 листопада минулого року, перебуваючи за місцем свого проживання, чоловік та його дружина вживали спиртні напої. Розсердившись на жінку, яка після випитого алкоголю не змогла піднятися, щоб дійти з кухні до кімнати, чоловік жорстоко побив її, нанісши руками і ногами по всьому тілу більше 10 ударів.

Увечері наступного дня 18-річний син подружжя повідомив батькові, який повернувся з роботи, про погіршення стану здоров’я матері. Коли жінка втратила свідомість, чоловік викликав екстрену медичну допомогу, однак лікарі лише констатували смерть.

Котелевським районним судом зловмисника визнано винним в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої (ч. 2 ст. 121 КК України), та засуджено на 8 років позбавлення волі. До набрання вироком законної сили особа перебуватиме під вартою.

Окремою ухвалою суду перед службою у справах дітей Котелевської селищної ради порушено питання про встановлення опіки над 11-річним  сином обвинуваченого або влаштування неповнолітньої дитини до спеціалізованого навчального закладу.

                                                                                  

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2241