Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

Задоволено позов прокуратури про припинення права постійного користування земельною ділянкою

Господарським судом Полтавської області задоволено позовну заяву Полтавської окружної прокуратури, пред’явлену в інтересах держави в особі Щербанівської сільської ради до Полтавського обласного спортивно-технічного клубу Товариства сприяння оборони України, про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею понад 6,5 га і скасування державного акта на вказану землю.

Прокуратурою встановлено, що земельну ділянку, розташовану в с. Розсошенці Полтавського району, товариство не використовувало за цільовим призначенням (для розміщення спортивно-технічного клубу), а надало в оренду іншим приватним підприємцям для здійснення зварювальних робіт по металу, ремонту та обслуговування транспортних засобів тощо. Окрім цього, упродовж 2016-2019 років відповідачем не сплачено до місцевого бюджету земельний податок. 

Таким чином, у суді першої інстанції прокуратурою доведено незаконність користування Полтавським обласним спортивно-технічним клубом Товариства сприяння оборони України вказаною земельною ділянкою.      

Довідково: відповідно до ст. 96 Земельного кодексу України землекористувачі, серед іншого, зобов’язані забезпечувати використання землі за цільовим призначенням.


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2318