Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

Спричинення шкоди державним інтересам майже на 2,4 млн грн – на Полтавщині повідомлено про підозру лісничому та майстрові лісу (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури лісничому та майстрові лісу одного з лісництв державного підприємства «Миргородське лісове господарство» повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, яке завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам, а також службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 364, ч. ч. 1, 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на займаних посадах на момент вчинення кримінальних правопорушень, вказаними особами при проведенні вибіркової санітарної рубки не забезпечено належної охорони та захисту лісу і допущено незаконну порубку понад 300 дерев породи дуб, ясен, клен тощо, унаслідок чого державі спричинено збитки на загальну суму майже 2 млн 400 тис. грн.   

     

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – сектором спеціальної поліції Полтавського районного управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

Довідково: усі ліси на території України, незалежно від того, на землях яких категорій за основним цільовим призначенням вони зростають, та незалежно від права власності на них, становлять лісовий фонд України і перебувають під охороною держави. Лісова охорона здійснює захист лісів на території України та має статус правоохоронного органу (ст. ст. 1, 89 Лісового кодексу України).

Майстер лісу та лісничий є посадовими особами державної лісової охорони (Положення про державну лісову охорону, затверджене Постановою Кабінету Міністрів України № 976 від 16.09.2009 року).


Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2334