Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

Полтавською окружною прокуратурою доведено вину фізичної особи-підприємця у перевезенні незаконно зрубаних дубів

Полтавською окружною прокуратурою у Полтавському районному суді доведено винуватість фізичної особи-підприємця з Полтави у перевезенні незаконно зрубаних дерев, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України.

Установлено, що полтавець, дізнавшись від знайомого про незаконну порубку дубів неподалік одного із сіл Полтавського району, приїхав до лісового масиву, завантажив до автомобіля дубові колоди та намагався перевезти їх до магазину, в якому працював, з метою опалення приміщення, однак протиправні дії підприємця зупинили працівники поліції.

Під час досудового розслідування між підприємцем і процесуальним керівником у кримінальному провадженні укладено угоду про визнання винуватості, яку Полтавським районним судом затверджено та призначено обвинуваченому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. грн.

Матеріали стосовно особи, яка здійснила незаконну порубку дерев, виділені в окреме провадження, в якому досудове розслідування триває. 

До відома: Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність не лише за незаконну порубку, а й за перевезення, зберігання чи збут незаконно зрубаних дерев.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 1996