Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

Органами Полтавської обласної прокуратури проведено перевірки з питань додержання прав в’язнів на працю

Прокурорами органів Полтавської обласної прокуратури із залученням спеціалістів Управління Держпраці у Полтавській області та аудиторів Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області в державних установах виконання покарань Полтавської області, на підприємствах Державної кримінально-виконавчої служби України проведено перевірки додержання вимог законодавства в частині дотримання прав в’язнів на працю.

Під час перевірок в установах виконання покарань виявлено порушення щодо забезпечення охорони праці та встановлено заборгованість із виплати заробітної плати засудженим, які відбувають покарання у «Машівській виправній колонії (№ 9)» та «Крюковській виправній колонії (№ 29)», на загальну суму майже 1 млн грн.

За результатами проведених перевірок органами Полтавської обласної прокуратури за ч. 1 ст. 175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати більш як за один місяць) зареєстровано 3 кримінальні провадження, також керівникам виправних установ і підприємств, на яких працюють засуджені, внесено 10 документів прокурорського впливу.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2024