Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

Заборгованість з орендної плати – прокуратура через суд вимагає від товариства повернути три земельні ділянки до комунальної власності

За позовами Решетилівської окружної прокуратури Господарським судом Полтавської області відкрито провадження у справах щодо стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договорів оренди та повернення до комунальної власності Новосанжарської селищної ради трьох земельних ділянок загальною площею майже 64 га вартістю понад 35 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2018 році між Руденківською сільською радою Новосанжарського району і місцевим товариством укладено три договори оренди землі для будівництва та експлуатації енергогенеруючих об’єктів. Однак, порушуючи умови договорів, товариство несвоєчасно та не в повному обсязі сплачувало орендну плату за користування земельними ділянками, унаслідок чого упродовж одинадцяти місяців минулого року та двох місяців цього року утворилася заборгованість на загальну суму понад 400 тис. грн, що стало підставою для звернення прокуратури до суду.

Нагадаємо, нещодавно до вказаного товариства прокуратурою пред’явлено аналогічний позов про повернення у комунальну власність 32,9 га землі вартістю майже 24 млн грн.

Довідково: орендна плата за землю – це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі. Систематична несплата орендної плати є однією з підстав припинення права користування земельною ділянкою.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1738