Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Жителю Полтавського району повідомлено про підозру у допуску до керування транспортним засобом особи, яка не мала посвідчення водія

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури 42-річному жителю одного із сіл Полтавського району повідомлено про підозру у допуску до керування транспортним засобом особи, яка не мала права на керування транспортним засобом, вчинене особою, відповідальною за експлуатацію транспортного засобу, що спричинило смерть потерпілого (ст. 287 КК України).

За даними слідства, 4 червня цього року чоловік, не переконавшись, що 16-річний односелець має посвідчення водія, дозволив останньому сісти за кермо власного автомобіля «Volkswagen Golf». На автодорозі Дубина-Руденківка, не впоравшись із керуванням, неповнолітній допустив зіткнення з мотоциклом «Hunter» та унаслідок дорожньо-транспортної події загинув на місці.

Наразі з’ясовано, що загиблий не мав посвідчення водія, а відтак і права керувати будь-яким транспортним засобом.   

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, що здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

До відома: згідно з Правилами дорожнього руху, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 № 1306, водієві забороняється передавати керування транспортним засобом особам, які не мають при собі посвідчення на право керування ним, якщо це не стосується навчання водінню відповідно до вимог цих Правил.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1740