Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2021

Водія мікроавтобуса позбавлено волі за порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі 5 людей

Лубенською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно жителя Запорізької області та доведено його вину у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України). 

У лютому 2019 року чоловік, здійснюючи перевезення пасажирів  мікроавтобусом «Wolksvagen LT 35», на території Лубенського району Полтавської області порушив Правила дорожнього руху, змінив напрямок руху і виїхав за межі проїзної частини. Унаслідок цього транспортний засіб перекинувся, що призвело до трагедії – п’ятеро жителів Запорізької області, які перебували в салоні автобуса, загинули.

За скоєне Лубенським міськрайонним судом Полтавської області водія позбавлено волі на 9 років, а також позбавлено права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Вирок суду першої інстанції поки що не набрав законної сили.

Довідково: відповідно до п. п. 10.1 та 12.1 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 № 1306, перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен враховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1957