Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

До суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника управління Горішньоплавнівської міської ради

Горішньоплавнівським відділом Кременчуцької окружної прокуратури направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно  начальника одного з управлінь Горішньоплавнівської міської ради.

Під час досудового розслідування встановлено, що за результатами проведення публічних закупівель між управлінням міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на виконання послуг розроблення проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду.

Незважаючи, що вказаний проект не погоджено з Департаментом екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації, міськрайонним управлінням у Кременчуцькому районі та містах Кременчуці, Горішніх Плавнях Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, Державному підприємстві «Кременчуцьке лісове господарство», а також не отримав позитивного висновку державної землевпорядної експертизи, що було обов’язковою умовою приймання виконаних робіт, начальник управління підписав акт прийому-передачі наданих послуг, які фактично не надані. Унаслідок цього з місцевого бюджету товариству з обмеженою відповідальністю безпідставно  перераховано 345 тис. грн.

Таким чином, службова особа Горішньоплавнівської міської ради обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, і видачі завідомо неправдивих офіційних документів, тобто за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 2 Кременчуцького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.  

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1837