Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2021

Оренда приміщення навчального закладу не за освітнім призначенням – прокуратурою пред’явлено позов до підприємця

Горішньоплавнівським відділом Кременчуцької окружної прокуратури до фізичної особи-підприємця з Горішніх Плавнів пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним договору оренди нерухомого майна та повернення у державну власність приміщення площею понад 120 кв. м вартістю майже 200 тис. грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2019 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях і фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди нерухомого майна, що перебуває на балансі Вищого професійного гірничо-будівельного училища м. Горішні Плавні. Відповідно до умов договору приміщення навчального закладу передано підприємцю для використання з метою виготовлення виробів із дерева, що не пов’язано із забезпеченням освітнього процесу.

Господарським судом Полтавської області позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

Довідково: відповідно до ч. 4 ст. 80 Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням, крім надання в оренду з метою надання послуг, які не можуть бути забезпечені безпосередньо закладами освіти, пов’язаних із забезпеченням освітнього процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу, з урахуванням визначення органом управління можливості користування державним нерухомим майном відповідно до законодавства.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1967