Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

За позовом прокуратури припинено незаконне користування 127 га землі державної власності

Східним апеляційним господарським судом задоволено позовну заяву Полтавської обласної прокуратури, пред’явлену в інтересах держави до Кукобівської сільської ради та фізичної особи-підприємця, про скасування державної реєстрації права оренди та визнання недійсним договору оренди земельних ділянок загальною площею 127 га вартістю майже 4 млн грн.
 
Прокуратурою встановлено, що у 2019 році рішеннями сесій Кукобівської сільської ради (на той час Решетилівського району) до земель запасу комунальної власності вилучено дві земельні ділянки, що перебували у постійному користуванні Українського інституту експертизи сортів рослин, та у подальшому передано в оренду фізичній особі-підприємцю для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
 
Приймаючи рішення, сільська рада вийшла за межі своїх повноважень, адже розпоряджатися землями державної власності вона не мала права, що стало підставою для звернення прокуратури до суду. 
 
До відома: у державній власності перебувають усі землі України, крім земель комунальної та приватної власності. Розпоряджатися землями державної власності мають право органи виконавчої влади (у вказаному  випадку – Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області) відповідно до повноважень, визначених законодавством України.        
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

кількість переглядів: 1224