Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Диканською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно особи за незаконну порубку дерев на території заказника (ФОТО)

У травні цього року інспектор реагування патрульної поліції відділу поліції № 3 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області під час виконання службових обов’язків виявив на території лісового заказника «Іскрівський»  незаконну порубку дерев, яку здійснював 37-річний житель с. Нижні Рівні. Після розмови з інспектором з метою уникнення відповідальності за зрубані клени чоловік поклав на передню панель салону службового автомобіля тисячу сто п’ятдесят гривень, таким чином надавши правоохоронцю  неправомірну вигоду. Реагуючи на такі дії, останній викликав слідчо-оперативну групу.

          

За публічного обвинувачення Диканської окружної прокуратури Чутівським районним судом жителя вказаного села визнано винним у наданні службовій особі неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України) та призначено покарання у виді штрафу в розмірі тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень.

Окрім цього, за процесуального керівництва прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно чоловіка в іншому кримінальному провадженні. Наразі його судитимуть за незаконну порубку дерев, вчинену на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 КК України).

Довідково: відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» лісові заказники належать до природно-заповідного фонду України. Природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2266