Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Решетилівська окружна прокуратура через суд вимагає повернути навчальному закладу дві земельні ділянки загальною вартістю понад 38 млн грн

За позовом Решетилівської окружної прокуратури Господарським судом Полтавської області відкрито провадження у справі щодо визнання недійсним договору про вирощування сільськогосподарських культур та повернення закладу освіти двох земельних ділянок загальною площею 75 га вартістю понад 38 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у травні 2005 році між Карлівською районною державною адміністрацією та однією із загальноосвітніх шкіл для дослідних і навчальних цілей, а також ведення сільського господарства укладено договір оренди землі, який у лютому 2016 році продовжено Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області.

У січні цього року навчальним закладом із місцевим товариством укладено договір про вирощування сільськогосподарських культур. Однак вказаний документ є не договором про спільну діяльність, а прихованим договором суборенди землі, зміст якого суперечить вимогам чинного законодавства і не спрямований на реальне настання правових наслідків, що ним обумовлені. Тобто сторони підписали удаваний правочин, що стало підставою для звернення прокуратури до суду.

Довідково: відповідно до ст. 235 Цивільного кодексу України удаваним є правочин, який вчинено сторонами для приховання іншого правочину, який вони насправді вчинили.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2035