Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

За позовом прокуратури з товариства стягнуто понад 800 тис грн заборгованості за оренду землі

Господарським судом Полтавської області задоволено позовну заяву Кременчуцької окружної прокуратури, пред’явлену в інтересах держави в особі Потоківської сільської ради Кременчуцького району до товариства «Зелена Енергія Центр».

За рішенням суду з товариства стягнуто понад 800 тис. грн заборгованості за оренду землі, несплаченої із червня 2018 по грудень 2019 року унаслідок істотного порушення умов договору, укладеного між Потоківською сільською радою та товариством «Зелена Енергія Центр». Одночасно судом розірвано вказаний договір і зобов’язано товариство  повернути сільській раді земельну ділянку площею понад 12 га вартістю 17,2 млн грн, що надавалася в оренду.

Довідково: орендна плата за землю – це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі. Розмір, умови і строки внесення орендної плати за землю встановлюються за згодою сторін у договорі оренди (крім строків внесення орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, які встановлюються відповідно до Податкового кодексу України).

Систематична несплата орендної плати за користування земельною ділянкою є підставою для стягнення суми заборгованості у судовому порядку та розірвання договору оренди.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2019