Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Житель Полтави обвинувачується у розбої, вчиненому стосовно пенсіонера (ФОТО)

Полтавською окружною прокуратурою направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно 37-річного жителя Полтави за розбій, поєднаний із проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

За даними слідства, 18 травня цього року обвинувачений, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, зайшов у незачинену квартиру, розташовану на першому поверсі будинку, та з метою подолання опору 62-річного господаря оселі завдав останньому дерев’яною битою не менше шести ударів, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. У подальшому нападник заволодів мобільним телефоном та зник із місця події. Потерпілий покликав на допомогу сусідів, які викликали медиків і правоохоронців.         

Довідково: відповідно до ст. 69 Кримінального кодексу України вчинення кримінального правопорушення щодо особи похилого віку та у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, є обставинами, що обтяжують покарання.

Санкція ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України, за якою обвинувачується зловмисник, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1794