Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2021

На Полтавщині правоохоронцями викрито протиправну схему виготовлення та реалізації психотропних речовин (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури 2 жителів Полтави та Київської області затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у скоєнні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

За даними слідства, полтавцем організовано протиправну схему надходження заборонених речовин, які виготовляли за допомогою лабораторного обладнання у квартирі будинку на території одного з населених пунктів Київщини. Із сусідньої області до Полтави психотропні речовини особи пересилали або перевозили особисто та у подальшому розфасовували і розповсюджували шляхом «закладок». Документування незаконної діяльності правоохоронцями здійснювалося упродовж тривалого часу.

У ході обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено пакети з порошком, зовні схожим на психотропну речовину – метамфетамін, обладнання для виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин, банківські картки тощо.

                                                 

Затриманим повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту, а також збуті психотропних речовин, вчинених в особливо великих розмірах, повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 307 КК України). Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Окрім цього, один із затриманих є обвинуваченим у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України). Унаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди було травмовано громадянина та пошкоджено 5 автомобілів. Судовий розгляд кримінального провадження триває у Київському районному суді Полтави за підтримання публічного обвинувачення Полтавської окружної прокуратури.

Заходи з викриття проведено слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 2106