Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Прокуратурою пред’явлено позов щодо визнання недійсним договору про спільний обробіток земельної ділянки

За позовом Лубенської окружної прокуратури, пред’явленим в інтересах держави у сфері охорони дитинства, Господарським судом Полтавської області відкрито провадження у справі щодо визнання недійсним договору про спільний обробіток земельної ділянки, укладеного між однією із загальноосвітніх шкіл, розташованих на території Гребінківської міської територіальної громади, та товариством із Чернігівської області. Йдеться про землю площею майже 43 га вартістю понад 4 млн 400 тис. грн.

Прокуратурою встановлено, що у 1997 році відповідно до рішення Гребінківської районної ради вказану земельну ділянку навчальному закладу надано у постійне користування. У 2020 році заклад, не маючи права на передачу земельної ділянки в оренду, з метою приховування факту передачі уклав із товариством договір про спільну діяльність. Тобто сторони підписали удаваний правочин, що стало підставою для звернення прокуратури до суду.

Довідково: відповідно до ст. 235 Цивільного кодексу України удаваним є правочин, який вчинено сторонами для приховання іншого правочину, який вони насправді вчинили.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1980