Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2021

Решетилівською окружною прокуратурою колишньому сільському голові повідомлено про підозру у корупційних злочинах

Решетилівською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно колишнього сільського голови однієї із сільських рад на той час Решетилівського району.

За даними слідства, у 2019 та 2020 роках посадовець, достовірно знаючи, що на розгляд сесій сільської ради не виносилися питання про надання дозволів на розробку і затвердження землевпорядної документації, а також передачі йому та його дружині у власність 2 земельних ділянок, розташованих на території сільської ради, підробив рішення двох сесій сільської ради. У подальшому чоловік звернувся до двох державних реєстраторів із заявами про державну реєстрацію права власності на вказані земельні ділянки та подав підроблені рішення сесій, проте державні реєстратори, засумнівавшись у дійсності рішень органу місцевого самоврядування, не зареєстрували речове право.

Таким чином, колишній очільник сільської ради виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, однак протиправні наслідки у вигляді вибуття з комунальної власності земельних ділянок загальною площею 4 га вартістю понад 840 тис. грн не настали, а злочин не закінчено з причин, що не залежали від його волі.

Зважаючи на вищезазначене, чоловіку повідомлено про підозру у закінченому замаху на зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, службовому підробленні та використанні завідомо підробленого офіційного документа (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2821