Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

На Полтавщині завдяки прокуратурі засудженим виплачено заборгованість із заробітної плати на понад 900 тис грн

Органами Полтавської обласної прокуратури в державних установах виконання покарань області, на підприємствах Державної кримінально-виконавчої служби України проведено перевірки додержання вимог законодавства в частині дотримання прав в’язнів на працю.

Під час перевірок встановлено заборгованість із виплати заробітної плати  на загальну суму понад 900 тис. грн перед засудженими, які відбувають покарання у «Машівській виправній колонії (№ 9)», «Крюковській виправній колонії (№ 29)», а також працюють на державному підприємстві «Сільськогосподарське підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 29)».

За результатами перевірок за фактами безпідставної невиплати заробітної плати (ч. 1 ст. 175 КК України) зареєстровано 3 кримінальні провадження, керівникам виправних установ і підприємств, на яких працюють засуджені, внесено 10 документів прокурорського впливу.

Наразі завдяки реагуванню прокурорів заборгованість повністю погашено.

Перевірки проведено із залученням спеціалістів Управління Держпраці у Полтавській області та аудиторів Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2189