Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2021

Господарським судом Полтавської області задоволено позов прокуратури про повернення з незаконної оренди трьох земельних ділянок загальною вартістю понад 15,5 млн грн

У грудні 2014 року між Головним управлінням Держземагентства в Полтавській області та головою фермерського господарства з м. Зіньків укладено договори про передачу в оренду трьох земельних ділянок загальною площею понад 100 га, розташованих на території Зіньківського району.

Водночас Зіньківським відділом Диканської окружної прокуратури встановлено, що фермерське господарство у жовтні того ж року отримало в оренду земельну ділянку, використавши своє право на одержання землі поза процедурою проведення земельних торгів. З метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до суду з позовною заявою.

Наразі Господарським судом Полтавської області укладені договори визнано недійсними, а голову фермерського господарства зобов’язано повернути земельні ділянки загальною вартістю понад 15,5 млн грн у розпорядження Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області (правонаступника Головного управління Держземагентства в Полтавській області).

Довідково: надання земельних ділянок державної та комунальної власності для ведення фермерського господарства здійснюється в порядку, передбаченому Земельним кодексом України, лише на конкурентних засадах.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 3302