Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2021

Привласнення майже пів мільйона бюджетних коштів – на Полтавщині судитимуть колишнього міського голову

Решетилівською окружною прокуратурою направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього міського голови одного з міст Полтавської області за внесення до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей, використання підробленого документа та привласнення чужого  майна  шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великих  розмірах  (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, колишній очільник міста, достовірно знаючи, що на розгляд сесії міської ради питання про встановлення розміру премій, матеріальних допомог і надбавок міському голові не виносилося, підробив рішення сесії, яке у подальшому надав головному бухгалтеру для нарахування вказаних виплат. Унаслідок таких дій упродовж 2018-2020 років експосадовець безпідставно отримав із місцевого бюджету понад 460 тис. грн.       

З метою відшкодування коштів під час досудового розслідування на майно особи (будинки, транспортні засоби) накладено арешт, а також пред’явлено цивільний позов.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 3 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 3270