Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2021

За позовом прокуратури припинено право користування земельною ділянкою не за цільовим призначенням

Постановою Східного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення Господарського суду Полтавської області, яким задоволено позовну заяву Полтавської окружної прокуратури, пред’явлену в інтересах держави в особі Щербанівської сільської ради до Полтавського обласного спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України, про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею понад 6,5 га і скасування державного акта на вказану землю.

Прокуратурою встановлено, що земельну ділянку, розташовану в с. Розсошенці Полтавського району, товариство не використовувало за цільовим призначенням (для розміщення спортивно-технічного клубу), а надало в оренду іншим приватним підприємцям для здійснення зварювальних робіт по металу, ремонту та обслуговування транспортних засобів тощо.

Таким чином, у судах першої та апеляційної інстанцій прокуратурою доведено незаконність користування Полтавським обласним спортивно-технічним клубом Товариства сприяння обороні України вказаною земельною ділянкою.

Наразі державним реєстратором право постійного користування земельною ділянкою Полтавським обласним спортивно-технічним клубом Товариства сприяння обороні України припинено.

Довідково: відповідно до ст. 96 Земельного кодексу України землекористувачі, серед іншого, зобов’язані забезпечувати використання землі за цільовим призначенням.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2208