Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2021

За позовом прокуратури фермерське господарство зобов’язано повернути у розпорядження територіальної громади понад 100 га землі

Східним апеляційним господарським судом задоволено апеляційну скаргу Полтавської обласної прокуратури на рішення Господарського суду Полтавської області щодо визнання недійсними розпорядження голови Великобагачанської районної державної адміністрації, договору оренди землі та повернення Решетилівській територіальній громаді земельної ділянки площею 113 га вартістю 7,6 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2018 році Великобагачанською районною державною адміністрацією земельну ділянку (сінокоси та пасовища) передано місцевому фермерському господарству. Проте вказана ділянка не відноситься до земель нерозподілених (невитребуваних) часток (паїв), а тому не може передаватися у користування на підставі розпорядження голови райдержадміністрації.  

З метою відновлення порушених вимог Земельного кодексу України та іншого законодавства, враховуючи позицію Решетилівської територіальної громади, яка наразі є власником цієї землі, прокуратура звернулася з позовом до суду.

Зважаючи на необхідність захисту інтересів територіальних громад щодо законності розподілу ресурсів, до яких відносяться землі комунальної власності, органи Полтавської обласної прокуратури і надалі реагуватимуть на факти незаконного надання земель в оренду.

   

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2010