Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2021

Незаконне виготовлення та збут наркотичних засобів і психотропних речовин – на Полтавщині судитимуть учасників організованої групи та їхніх спільників (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи та двох їхніх спільників за вчинення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 306, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 313 КК України).

  

За даними слідства, організував злочинну групу 38-річний житель Полтави. До протиправної діяльності він залучив ще двох співучасників, які на території Полтавської та Київської областей за допомогою лабораторного обладнання виготовляли метамфетамін і трамадол. У подальшому наркотичні засоби та психотропні речовини учасники групи та їхні спільники пересилали, передавали кур’єром або перевозили особисто до Полтави, де розфасовували у полімерні зіп-пакетики і розповсюджували шляхом «закладок».

Протиправну схему реалізації заборонених речовин правоохоронці припинили у березні поточного року. У кримінальному провадженні задокументовано 60 епізодів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Окрім цього, організатор групи обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України). Унаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди було травмовано громадянина та пошкоджено 5 автомобілів. Судовий розгляд кримінального провадження триває у Київському районному суді Полтави за підтримання публічного обвинувачення Полтавської окружної прокуратури.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1998