Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2021

За втручання Решетилівської окружної прокуратури навчальному закладу повернуто дві земельні ділянки загальною вартістю понад 38 млн грн

У січні цього року Попівським навчально-виховним  комплексом № 1 «Загальноосвітня  школа  І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Карлівської районної ради Полтавської області з товариством «Агропрогрес плюс» укладено договір про вирощування сільськогосподарських культур на двох земельних ділянках загальною площею 75 га вартістю понад 38 млн грн. Однак Решетилівською окружною прокуратурою встановлено, що вказаний документ не був договором про спільну діяльність, а прихованим договором суборенди землі, зміст якого суперечив вимогам чинного законодавства і не спрямовувався на реальне настання правових наслідків, що ним обумовлювалися. Тобто сторони підписали удаваний правочин, що стало підставою для звернення прокуратури до Господарського суду Полтавської області з позовною заявою щодо визнання недійсним договору про вирощування сільськогосподарських культур і повернення закладу освіти земельних ділянок.

Під час розгляду позову в суді навчальний заклад і товариство підписали додаткову угоду, якою припинили дію оскаржуваного договору, та акт прийому-передачі, на підставі якого товариство повернуло землю навчально-виховному комплексу.

У зв’язку з добровільним виконанням позовних вимог прокуратури суд закрив провадження у справі.

Таким чином, за втручання прокуратури Попівському навчально-виховному комплексу № 1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний  навчальний заклад» повернуто у користування для дослідних і навчальних цілей дві земельні ділянки. 

Довідково: відповідно до ст. 235 Цивільного кодексу України удаваним є правочин, який вчинено сторонами для приховання іншого правочину, який вони насправді вчинили.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2086