Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2021

За апеляційною скаргою прокуратури іноземця позбавлено волі на 7 років

За апеляційною скаргою Полтавської окружної прокуратури іноземця, виправданого судом першої інстанції за умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 121 КК України), позбавлено волі на 7 років.        

Прокуратурою доведено, що у грудні 2015 року, вночі під час відпочинку в розважальному закладі Полтави між місцевим жителем і двома громадянами іноземних держав виник конфлікт, який на вулиці, куди відвідувачі вийшли для з’ясування стосунків, переріс у бійку. У подальшому внаслідок тяжких тілесних ушкоджень полтавець отримав ІІ групу інвалідності.

Під час досудового розслідування дії обох іноземців правоохоронцями кваліфіковано за ч. 2 ст. 121 КК України. Однак за результатами судового розгляду Октябрський районний суд Полтави перекваліфікував дії одного з обвинувачених на ст. 128 КК України (необережне тяжке тілесне ушкодження) і призначив йому покарання у виді двохсот сорока годин громадських робіт та відповідно до ч. 5 ст. 72 КК України зарахував у строк відбування покарання строк попереднього ув’язнення, на підставі чого звільнив особу від відбування покарання у зв’язку з його відбуттям.

Цим же судом іншого іноземця було виправдано.

Не погоджуючись із таким вироком, прокуратура оскаржила його до Полтавського апеляційного суду та довела, що рішення суду першої інстанції не відповідало фактичним обставинам кримінального провадження, оскільки суд не взяв до уваги докази, які могли істотно вплинути на його висновки.    

Колегія суддів апеляційної інстанції погодилася з доводами прокуратури та ухвалила новий вирок, яким виправданого громадянина визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, призначено покарання та взято під варту у залі судових засідань.

Попередньо за апеляційною скаргою прокуратури Полтавським апеляційним судом матеріали стосовно іншого іноземця виділені в окреме провадження, а особу оголошено у розшук.         

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 2127