Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2021

На Полтавщині колишній сільський голова підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило понад 24 млн грн збитків (ФОТО)

За процесуального керівництва Решетилівської окружної прокуратури колишньому сільському голові одного із сіл Полтавської області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у липні минулого року експосадовець без відповідного рішення сесії, діючи від імені сільської ради, уклав із київським товариством угоду про співпрацю, за умовами якої орган місцевого самоврядування зобов’язувався безоплатно передати товариству глину та не чинити перешкод по її забору і транспортуванню, тобто самостійно розпорядився корисними копалинами місцевого значення. Унаслідок видобутку товариством понад 33 тис. кубометрів природних ресурсів на земельній ділянці комунальної власності громаді завдано більше 24 млн грн збитків.

  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2346