Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2021

Закінчений замах на умисне вбивство – у Полтаві судитимуть «кримінального авторитета» і трьох його спільників

Полтавською обласною прокуратурою до суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт стосовно «кримінального авторитета» та трьох його спільників, яким інкримінують встановлення і поширення в суспільстві злочинного впливу, підбурення і пособництво у закінченому замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, організацію і закінчений замах на вказаний злочин та незаконне  придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 3 ст. 255-1, ч. 3, 4, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, 48-річний житель Кременчука, маючи статус «кримінального авторитета», надав своїй довіреній особі вказівку організувати вбивство знайомого, з яким у нього виник конфлікт. У свою чергу довірена особа запропонувала виконати «замовлення» двом кременчуківцям, котрі з метою реалізації задуманого 12 січня цього року на вул. Леваневського у Полтаві з пістолета Макарова вистрілили в полтавця не менше шести разів. Одна з куль спричинила чоловікові вогнепальне  поранення та інші травми, які, за висновком експерта, в сукупності  відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.      

За клопотаннями слідчого, погодженого прокурором, Октябрським районним судом Полтави учасникам групи обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням карного розшуку Головного управління Національної поліції в Полтавській області та Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2426