Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2021

Робочий візит до Кременчука – керівником Полтавської обласної прокуратури Антоном Столітнім проведено пресконференцію та здійснено особистий прийом у колонії (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури керівнику приватного акціонерного товариства «АвтоКрАЗ» повідомлено про підозру у безпідставній невиплаті заробітної плати, тобто за ч. 2 ст. 175 КК України. Про це 3 листопада 2021 року на пресконференції, що відбулася у приміщенні Кременчуцької окружної прокуратури, повідомив керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній.
 
 
За словами прокурора, досудове розслідування у кримінальному провадженні у лютому 2020 року розпочато Кременчуцьким відділом поліції, у грудні того ж року подальше розслідування доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Полтавській області.
 
Під час досудового розслідування проведено значний обсяг слідчих дій (матеріали кримінального провадження налічують 46 томів). Зокрема, допитано більше 300 осіб, проведено понад 90 тимчасових доступів до речей і документів, 2 обшуки на підприємстві. Проведено 18 судово-економічних експертиз.
 
Загальна кількість працівників підприємства становить 1427 осіб, з яких  313 визнано потерпілими.
 
За послідовної позиції прокурорів та слідчих під час розслідування підприємством добровільно погашено заборгованість із заробітної плати на суму понад 36 млн грн і наразі вказаним потерпілим залишається невиплаченими 6,9 млн грн.
 
Загалом,  забезпечено зменшення загального боргу із заробітної плати усім працівникам ПрАТ «АвтоКрАЗ» майже вдвічі, оскільки станом на 01.07.2021 сума заборгованості становила 74 млн грн, а на 01.10.202138 млн грн.
 
Наразі слідство знаходиться на завершальному етапі.
 
Цього ж дня Антон Столітній відвідав державну установу «Кременчуцька виховна колонія», де здійснив обхід території, з’ясував умови відбування покарання засуджених та провів особистий прийом.
 
Довідково: державна установа «Кременчуцька виховна колонія» Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції – колонія мінімального рівня безпеки. Це єдина колонія в Україні, де відбувають покарання неповнолітні хлопці. Наразі в установі перебуває 63 юнаки.
   
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1985