Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2021

За послідовної роботи правоохоронних органів Полтавщини розкрито особливо тяжкий злочин, скоєний кілька років тому

Органи Полтавської обласної прокуратури приділяють постійну увагу протидії особливо тяжким злочинам, у тому числі умисним вбивствам. Вказане питання цьогоріч стало предметом розгляду на 3 координаційних нарадах керівників правоохоронних органів області. За результатами узгоджених заходів та послідовної координаційної роботи органів прокуратури днями правоохоронцями Полтавщини розкрито умисне вбивство мешканця колишнього Гадяцького району.

За даними слідства, у січні 2018 року потерпілий не повернувся додому з роботи. У подальшому рештки його тіла знайдено спаленими у лісосмузі. За підозрою у вчиненні вбивства 5 листопада цього року затримано 24-річного жителя м. Гадяч.

Підозрюваний – «відома» особа на території колишнього Гадяцького району. За своє життя він не менше 6 разів був фігурантом у кримінальних провадженнях проти життя та здоров’я особи.

Зокрема, встановлено  його причетність до вчинення іншого злочину.

У квітні цього року підозрюваний та його знайомий силоміць вкинули мешканця Гадяча у багажне відділення автомобіля, вивезли до річки, побили, штовхнули у воду та упродовж кількох хвилин занурювали, завдаючи фізичних страждань. Потерпілому вдалося перепливти на другий берег і таким чином врятуватися. На даний час він боїться за своє життя і переховується в іншій країні.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру в умисному вбивстві, у незаконному позбавленні волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, та умисному легкому тілесному ушкодженні, що спричинило короткочасний  розлад  здоров’я  (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 125 КК України). За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, слідчим суддею Октябрського районного суду Полтави йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

На думку слідства, потерпілими від дій підозрюваного можуть бути інші жителі колишнього Гадяцького району. У зв’язку із цим акцентуємо увагу громадськості про можливість звернення до органу досудового розслідування  (слідчого управління Головного управління Національної поліції в Полтавській області за телефоном 0505155063) з відповідними заявами, що стане підставою для перевірки причетності особи до вчинення інших кримінальних правопорушень.  

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2423