Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2021

Незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – судитимуть двох жителів Полтавського району (ФОТО)

Диканською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальні акти стосовно двох жителів Полтавського району за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. ч. 2, 3 ст. 240 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 8 жовтня цього року мешканка Полтавського району у кар’єрі, розташованому поблизу с. Балясне Диканської територіальної громади, не маючи спеціального дозволу (акта про надання гірничого відводу) накопала з поверхневого шару кар’єру вогнетривку глину. 

 

Цього дня інший обвинувачений неподалік смт Чутове, на території ландшафтного заказника місцевого значення, який відноситься до земель природо-заповідного фонду, також без спеціального дозволу здійснив незаконний видобуток вогнетривкої глини.

Видобування здійснювалося з метою подальшої реалізації корисних копалин. Загальна кількість видобутого особами становить понад 1 тонну 200 кілограмів.

За  висновками експертів, глина типу вогнетривів належить до корисних копалин багатоцільового призначення та відповідно до Переліку корисних копалин, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 1994 року № 827, відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.  

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2255