Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2021

До найсуворішого покарання засуджено жителя Полтавського району за умисне вбивство своїх батьків

Довічне позбавлення волі – такий вирок за публічного обвинувачення Полтавської окружної прокуратури постановив Полтавський районний суд стосовно 29-річного місцевого жителя. Чоловіка визнано винним у двох умисних вбивствах, одне з яких вчинене з метою приховати інше, та умисному знищенні майна шляхом підпалу (ч. 1 ст. 115, п. 9 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України).

Через пристрасть обвинуваченого до азартних ігор, що призводило до фінансових боргів у родині, між ним та батьками часто  виникали конфлікти.  У липні 2019 року після з’ясування стосунків син вдарив сокирою по шиї батька, який перебував у флігелі, а невдовзі за допомогою сокири та ножа позбавив життя матір, яка спала в будинку.

За висновками експертів, обом батькам завдано не менше 15 ударів, несумісних із життям.

З метою приховування кримінальних правопорушень син підпалив флігель і будинок та з місця події зник, а коли побачив рятувальників, яких викликала сусідка, повернувся додому та навіть допомагав гасити пожежу. 

Ураховуючи, що вбивство найрідніших людей зловмисник скоїв у період іспитового строку, будучи засудженим за крадіжки, суд першої інстанції призначив йому покарання за сукупністю злочинів.

 До набрання вироком законної сили особа перебуватиме під вартою.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2059