Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2021

Смерть обвинуваченої у вбивстві інструктора тиру: розпочато досудове розслідування, усі обставини з’ясовуються

Полтавською обласною прокуратурою за фактом смерті дівчини в медичній частині державної установи «Полтавська установа виконання покарань (№ 23)» розпочато досудове розслідування.

Дівчина, засуджена за умисне вбивство інструктора тиру, вчиненому у лютому 2020 року, перебувала під вартою до набрання вироком законної сили. 

У понеділок, 29 листопада, пізно ввечері вона втратила свідомість. Медичні працівники установи та лікарі швидкої медичної допомоги, яких терміново викликали, проводили реанімаційні заходи, проте врятувати життя ув’язненої не вдалося.  

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 140 КК України (умисне вбивство та невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції № 1 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Наразі призначено судово-медичні експертизи, які у сукупності з іншими доказами нададуть можливість встановити причину смерті.

Також з метою з’ясування якості та повноти наданої дівчині медичної допомоги Полтавською обласною прокуратурою ініційовано проведення службових розслідувань у відповідних медичних закладах.

Нагадаємо, 20-річну уродженку м. Дніпро, яка тимчасово проживала у Полтаві, у вересні цього року вироком Октябрського районного суду Полтави засуджено до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство інструктора тиру (ч. 1 ст. 115 КК України).

Йдеться про подію, що сталася у стрілецькому тирі, розташованому у Полтаві, на вул. Пилипа Орлика, де після проходження інструктажу дівчина здійснювала стрільбу з різних видів вогнепальної зброї. У подальшому вона повернулася до інструктора, який стояв позаду, слідкуючи за дотриманням техніки безпеки, та з малокаліберного пістолета Марголіна не менше 5 разів вистрілила в нього, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження несумісні із життям. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2655