Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2022

«Мобільні кав’ярні» в історичній частині Полтави – прокуратура вимагає скасувати дозволи на їх розміщення (ФОТО)

Полтавською окружною прокуратурою подано позовну заяву про скасування паспортів прив’язки на «Мобільні кав’ярні – Coffeephone», а також рішень Комісії з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території м. Полтава.

Минулого року вказаною Комісією фізичній особі-підприємцю надано дозвіл на продовження розміщення пересувних тимчасових споруд терміном на 1 рік, хоча фактично вони розміщені вперше. Окрім цього, торговельні лотки є стаціонарними, процедура їх розміщення передбачає укладення договорів особистого строкового земельного сервітуту, чого не було зроблено – як наслідок, місцевий бюджет не отримує орендну плату за користування землею. Також переважна кількість споруд розташовані в комплексній охоронній зоні Полтави, що порушує історичне середовище міста.  

Позов пред’явлено в інтересах держави в особі територіальної громади міста до Комісії з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території м. Полтава, Управління з питань містобудування та архітектури і виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Наразі Полтавським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі.

Довідково: наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 20 жовтня 2020 року «Про затвердження меж та режимів використання історичних ареалів та зон охорони пам'яток міста Полтава» в комплексній охоронній зоні забороняється, в тому числі, розміщення зовнішньої реклами та малих архітектурних форм.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2060