Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2022

Гуртожиток – для студентів: за позовом прокуратури підприємця зобов’язано звільнити дві житлові кімнати та медичний ізолятор

Господарським судом Полтавської області задоволено позов Полтавської обласної прокуратури про визнання недійсним договору оренди та повернення частини приміщення гуртожитку Полтавському будівельному технікуму транспортного будівництва (нині – Полтавський фаховий коледж транспортного будівництва). Йдеться про 2 житлові кімнати та медичний ізолятор загальною площею майже 74 м2 вартістю понад 750 тис. грн.

Між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях і фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди нерухомого майна, згідно з яким ФОП передано у користування вказані приміщення, розташовані на 1 поверсі гуртожитку. Однак укладений договір порушував вимоги законодавства, оскільки господарська діяльність підприємця не пов’язана з навчально-виховним процесом – у кімнатах та медичному ізоляторі ФОП обладнала  перукарню та кабінет масажу.

З метою відновлення інтересів держави прокуратура звернулася з позовом до суду.

Наразі підприємця зобов’язано звільнити і повернути нерухоме майно навчальному закладу, на балансі якого воно перебуває.

Нагадаємо, минулого року за позовом прокуратури іншу особу-підприємця було зобов’язано звільнити з незаконної оренди 2 житлові кімнати цього гуртожитку.  

Довідково: відповідно до Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2086