Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2022

Збитки на понад 24 млн грн – на Полтавщині за корупційні злочини судитимуть колишнього сільського голову (ФОТО)

Решетилівською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови одного із сіл Полтавщини, якому інкримінують використання завідомо підроблених документів, закінчений замах на зловживання службовим становищем, службові підроблення та недбалість, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України).

У 2019 та 2020 роках посадовець підробив рішення двох сесій сільської ради про передачу йому та дружині 2 земельних ділянок загальною площею 4 га вартістю понад 840 тис. грн, розташованих на території сільської ради. У подальшому чоловік звернувся до двох реєстраторів із заявами про державну реєстрацію права власності на вказані земельні ділянки та подав підроблені рішення сесій, проте реєстратори, засумнівавшись у дійсності документів, не зареєстрували речове право.

У 2020 році експосадовець також без рішення сесії, діючи від імені сільської ради, уклав із київським товариством угоду про співпрацю. За її умовами орган місцевого самоврядування зобов’язувався безоплатно передати товариству глину та не чинити перешкод по її забору і транспортуванню, тобто обвинувачений самостійно розпорядився корисними копалинами місцевого значення. Унаслідок видобутку товариством понад 33 тис. кубометрів природних ресурсів на земельній ділянці комунальної власності громаді завдано більше 24 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.      

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  

 

кількість переглядів: 2262