Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2022

Підготовка новобранців «ДНР» до протистояння Збройним Силам України - полтавцю заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури жителю Полтави заочно повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Полтавець вступив до терористичної організації «Донецька народна республіка», став її активним учасником і був зарахований до «Сотої окремої механізованої бригади першого Армійського корпусу Народної міліції «ДНР». Маючи спеціальні знання з теорії та практики ведення бою військовими частинами та підрозділами сухопутних військ, з травня 2017 року по теперішній час підозрюваний здійснює підготовку новобранців та особового складу вказаної бригади до протистояння підрозділам Збройних Сил України, які залучені до проведення Операції Об’єднаних сил на лінії розмежування.

Наразі за клопотанням слідчого, погодженого прокурором, Октябрським районним судом Полтави винесено ухвалу про дозвіл на затримання вказаної особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2533