Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2022

Смертельна ДТП у Полтаві – судитимуть водія автомобіля

Жителя Полтави судитимуть за порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, та пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 369 КК України).

У серпні 2021 року полтавець, рухаючись автомобілем «Toyota Corolla» по вулиці Небесної Сотні, неподалік повороту на провулок Першотравневий змінив напрямок руху, виїхав за межі проїжджої частини на тротуар і збив двох жінок, одна з яких через місяць померла у лікарні, не приходячи до свідомості.

Після дорожньо-транспортної пригоди водій пропонував працівникам поліції 8 тис. грн неправомірної вигоди за не проведення огляду на стан сп'яніння та уникнення відповідальності. Правоохоронці відмовилися від грошей та встановили, що рівень алкоголю в крові чоловіка – 2,8 проміле. 

Під час слідчих дій також з’ясовано, що у 2017-2018 роках полтавець  неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Полтавській області. Наразі обвинувальний акт направлено до суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 112