Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2022

Вирощування снотворного маку майже на 300 га – на Полтавщині судитимуть керівника суб’єкта господарювання (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника суб’єкта господарської діяльності, якому інкримінують незаконне вирощування снотворного маку майже на 300 га землі (територія дорівнює площі 300 футбольних полів) та вчинення інших злочинів.

 

У квітні 2021 року керівник, не маючи ліцензії на право провадження господарської діяльності зі зберігання, перевезення, знищення, культивування нарковмісних рослин, здійснив незаконний посів снотворного маку на вказаній площі. У подальшому усупереч ухвали Октябрського районного суду Полтави про накладення арешту на макові рослини, їх скошено, подрібнено та вивезено. 

Спільними діями правоохоронців під час обшуків в орендованих приміщеннях, розташованих на території області, виявлено понад 125 тонн насіння маку, в тому числі з рештками рослин, які за висновком експерта є маковою соломою, тобто особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено.        

Дії особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 310 та ч. 1 ст. 388 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, перевезення наркотичного засобу без мети збуту в особливо великих розмірах; незаконний посів і вирощування снотворного маку та пошкодження і знищення майна, на яке накладено арешт).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Полтавській області. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1682