Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2022

Пропозиція надання неправомірної вигоди з метою уникнення відповідальності – обвинувальний акт стосовно жителя Гадяча передано до суду

Полтавською обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості стосовно 29-річного жителя м. Гадяч. Його судитимуть за пропозицію надання неправомірної вигоди начальнику одного з відділень поліції Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.   

Зокрема, 13 лютого цього року працівники патрульної поліції зупинили автомобіль ВАЗ-2109, за кермом якого перебував чоловік з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За допомогою алкотестера «Драгер» правоохоронці встановили, що рівень алкоголю в крові водія – 2,42 проміле. У зв’язку із керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння стосовно зловмисника складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП, однак із метою не направлення його до суду та уникнення відповідальності через кілька днів водій запропонував неправомірну вигоду начальнику відділення поліції. Останній відмовився від грошей і викликав у службовий кабінет працівників внутрішньої безпеки.  

Як наслідок, дії водія кваліфіковано ще й за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 582