Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2022

На Полтавщині за втручання прокуратури територіальній громаді повернуто землю вартістю майже 24 млн грн

Решетилівською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення Східного апеляційного Господарського суду про передачу територіальній громаді Новосанжарської селищної ради майже 33 га землі вартістю близько 24 млн грн.

У 2018 році між Руденківською сільською радою і місцевим товариством укладено договір оренди землі для будівництва та експлуатації енергогенеруючих об’єктів. Однак, порушуючи умови договору, товариство несвоєчасно і не в повному обсязі сплачувало орендну плату за користування землею, унаслідок чого упродовж 2020 та початку 2021 років утворилася заборгованість на загальну суму майже 260 тис. грн. Зазначене стало підставою для звернення прокуратури до суду з позовом.

Наразі за втручання прокуратури заборгованість з орендної плати погашено, а земельну ділянку повернуто у комунальну власність правонаступнику вказаної сільської ради.

Довідково: орендна плата за землю – це платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою згідно з договором оренди землі. Систематична несплата земельного податку або орендної плати є однією з підстав припинення права користування земельною ділянкою.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1896