Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2022

Знищення лісу шляхом незаконних порубок – судитимуть двох жителів Диканської та Зіньківської територіальних громад (ФОТО)

Диканською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальні акти стосовно двох жителів Диканської та Зіньківської територіальних громад. Їм інкримінують незаконну порубку дерев у лісах, захисних лісових насадженнях, перевезення та збут незаконно зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 КК України).

Злочини проти довкілля чоловіки скоїли у лютому цього року в Полтавському районі.

Мешканець Диканської територіальної громади, не маючи лісорубного квитка, на території державного підприємства «Полтавське лісове господарство» бензопилою спиляв дуби та клени, частину з яких вивіз у смт Диканька, де реалізував місцевому жителю. Мешканець Зіньківської територіальної громади також без спеціального дозволу у лісосмузі, поблизу м. Зіньків, здійснив незаконну порубку дубів.

Унаслідок таких дій державі завдано збитків на загальну суму понад 80 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося територіальними підрозділами Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1856