Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2022

15 років позбавлення волі – полтавця засуджено за умисне вбивство охоронця закладу громадського харчування (ФОТО)

За публічного обвинувачення Полтавської окружної прокуратури засуджено 65-річного жителя Полтави, який завдав смертельних вогнепальних поранень охоронцю закладу громадського харчування. Обвинуваченого позбавлено волі на 15 років – це максимально можлива міра покарання для осіб вказаного віку. Також він повинен виплатити понад мільйон гривень моральної і матеріальної шкоди матері потерпілого і більше 38 тис. грн судових витрат.

У серпні 2019 року поблизу кафе, розташованого в центрі Полтави, у відповідь на зауваження щодо порушення громадського порядку полтавець із вогнепальної зброї вистрілив у голову охоронцю закладу. Коли чоловік впав, він здійснив другий прицільний постріл. Через 8 місяців від отриманих тілесних ушкоджень, не приходячи до свідомості, потерпілий помер. 

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронцями вилучено 8 одиниць зброї, майже 2 кг вибухової речовини (пороху), понад 4 тис. набоїв різного калібру та паспорт на прізвище іншого громадянина.

Октябрським районним судом Полтави обвинуваченого засуджено за умисне вбивство особи у зв’язку з виконанням цією особою службового обов’язку, придбання, зберігання бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу та підроблення офіційного документа (п. 8   ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 358 КК України).

 До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1551