Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2022

Протидія браконьєрству: миргородця судитимуть за полювання на звірів, серед яких занесені до Червоної книги України (ФОТО)

Решетилівською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного жителя Миргородського району за незаконне полювання на звірів, занесених до Червоної книги України, з використанням  транспортного  засобу,  а також  незаконне  носіння і зберігання  вогнепальної  зброї  (ч. 2 ст. 248 та ч. 1 ст. 263 КК України). 

У лютому цього року обвинувачений без відома батька взяв із сейфа мисливський нарізний карабін «Savage Axis», з якого на території Кобеляцького мисливсько-рибальського господарства, порушуючи правила полювання, застрелив дикого кабана, козулю та вагітну самку лося європейського, занесеного до Червоної книги України.

У подальшому рештки звірів та два ембріони, які витягнув із черевної порожнини самки, зловмисник залишив на території мисливського господарства, а розроблені туші завантажив у багажник автомобіля, який невдовзі зупинили правоохоронці.

Відповідно до висновку судової економічної експертизи загальний розмір збитків, завданих державі, становить понад 300 тис. грн, частину з яких обвинуваченим відшкодовано під час досудового розслідування.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися відділенням поліції № 3 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Довідково: порушення правил полювання – полювання без належного дозволу, в заборонений час, у недозволених місцях, у т. ч. на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, забороненими знаряддями або способами тощо, а також стосовно видів тварин, занесених до Червоної книги України.

Червона книга України є офіційним державним документом, який містить перелік рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу у межах території України.

Об'єктами Червоної книги України є рідкісні і такі, що перебувають під загрозою зникнення, види тваринного і рослинного світу.

Спеціальне використання (добування, збирання) об'єктів Червоної книги України з метою отримання прибутку заборонено.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1700