Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2022

Війна - не привід для наркозлочинів: на Полтавщині припинено діяльність «лабораторії» з виготовлення психотропних речовин (ВІДЕО)

Правоохоронцями  Полтавщини  викрито  протиправну  діяльність у сфері  обігу психотропних речовин  26-річного жителя Гребінки.

Чоловік з використанням прекурсорів та інших інгредієнтів виготовляв заборонені речовини в «лабораторії», яку обладнав в орендованому житловому будинку в одному із сіл Лубенського району. Її потужності дозволяли виготовляти щомісяця до 10 кг психотропів.     

У приміщенні під час обшуку правоохоронцями виявлено та вилучено  полімерні пакети з кристалічною речовиною, яка за висновком експерта містить PVP - особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, понад 100 л прекурсорів, лабораторне обладнання, мобільні телефони, чорнові записи.

Наразі особі повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах, вчинених повторно (ч. 3 ст. 307 КК України), та обрано запобіжний захід - тримання під вартою.        

Причетність інших осіб до вчиненого та канали збуту психотропних речовин встановлюються.

Злочин викрито Управлінням боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.  

 
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1565