Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2022

Послідовна протидія злочинам проти довкілля: за незаконну порубку дерев на понад 300 тис грн судитимуть фізичну особу-підприємця (ФОТО)

Решетилівською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця з Полтавського району за незаконну порубку дерев на території об’єкта природно-заповідного фонду та в лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 3, 4 ст. 246 КК України).

Упродовж 2020-2021 років у регіональному ландшафтному парку «Нижньоворсклянський» та у захисних лісових насадженнях на території Кобеляцької територіальної громади, не маючи лісорубних квитків, підприємець здійснив порубку 70 дерев різних порід, спричинивши державі збитки на загальну суму понад 300 тис. грн.

Наразі на спиляну деревину накладено арешт. Окрім цього, з метою відшкодування вказаних збитків прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено позов. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділенням поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1496