Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2022

Користування водними ресурсами без спеціального дозволу – підприємство зобов’язано відшкодувати державі понад 1 млн грн завданих збитків

Господарським судом Полтавської області задоволено позов Решетилівської окружної прокуратури про стягнення з комунального підприємства одного з міст Полтавщини понад 1 млн грн збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Із січня 2018 по березень 2020 років працівниками підприємства без спеціального дозволу на користування надрами здійснено забір води з 13 підземних водних свердловин, розташованих у м. Кобеляки, чим завдано збитків на вказану суму.

Довідково: Кодексом України про надра та Водним кодексом України передбачено обов’язкове отримання суб'єктами господарювання як дозволу на спеціальне водокористування, так і спеціального дозволу на користування ділянкою надр.

Спеціальний дозвіл на користування надрами дає право на видобування підземних вод, дозвіл на спеціальне водокористування – право на їх використання.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1369